YIN+

Wil je meer dan een gewone Yin Yogales? Bij mij krijg je elke YIN+ les iets extra’s!

Ik geef niet alleen maar Yin Yoga, maar gebruik naast uiteraard Yin-houdingen ook drukpunten, essentiële oliën en mijn handen in mijn lessen.

Met YIN+ zit je lekkerder in je vel

YIN+ is de tegenhanger van alle actie en beweging in het dagelijks leven. Je brengt je lichaam voor ongeveer 4 à 5 minuten in een zittende of liggende houding, waarbij je je spieren ontspant en de rek op het bindweefsel goed gaat voelen. Door het langere tijd oprekken van het bindweefsel maak je dit weefsel soepeler, er komt letterlijk meer water in. Water dat kan stromen voelt zacht, water dat door opgeslagen spanning niet meer stroomt, wordt hard en koud. Dan krijg je ijsvorming in het lichaam. Door YIN-houdingen kan het water weer gaan stromen en vul je het aan. Spanning kan wegvloeien en energie die was vastgezet gaat weer stromen. Je zit veel lekkerder in je vel en voelt je vitaler.

Bewust ontspannen helpt je ook in het dagelijks leven

In een houding mag je de discomfort in het lichaam opzoeken. Doordat je de houding langer aanhoudt, heb je alle tijd om waar te nemen wat er gebeurt. Het mooie aan YIN+ bij Yoga Awareness is, is dat je met alles wat je waarneemt nikst hoeft te doen. Alleen maar observeren is genoeg. En er kan van alles op je afkomen, fysiek ongemak, hardnekkige gedachten, lastige emoties. Door rustig door te ademen en steeds meer te ontspannen, lijken al deze ongemakken minder aanwezig. En dus minder belangrijk. Iets wat je ook buiten de mat kan helpen om meer ontspannen met lastige situaties om te gaan.

YIN+ is heel geschikt bij fysieke klachten

Door de discomfort in een houding op te zoeken, breng je het fysieke lichaam buiten je comfortzone. Net buiten je comfortzone kom je in de leerzone. Op dat moment gaat je lichaam veranderen. Door helemaal te ontspannen, geef jij je lichaam de ruimte om zelf te herstellen. Met YIN-houdingen zet je dus het zelf herstellend vermogen van het lichaam aan. Daardoor is YIN+ ook heel geschikt voor mensen met fysieke klachten. Alle houdingen kunnen we aanpassen naar ieders unieke lichaam. Het is niet belangrijk hoe de houding eruit ziet, maar dat hij iets doet op de plek waar die houding voor bedoeld is.

Drukpunten in de YIN

Door het bindweefsel lopen energiebanen (meridianen) die jouw organen van de nodige brandstof voorzien. Je kunt op bepaalde punten van zo’n energiebaan druk geven. Als je dit doet in of net voor een Yin-houding zal het lichaam de houding kunnen gebruiken om nog specifieker een positieve verandering in het lichaam te brengen.

Gebruik van mijn handen

Niet altijd lukt het direct om te ontspannen of om de verdieping te vinden. Op die momenten help ik je zacht verder in de houding. Door mee te bewegen met de lichte druk van mijn handen, kun je makkelijker spanning loslaten of voelen dat er toch nog meer ruimte zit. Langzaam zul je steeds meer de verdieping vinden. Dit assisten in de houding wordt door veel deelnemers als erg prettig ervaren.

Oliën in de YIN

Essentiële oliën kunnen een therapeutische werking hebben. De geur stimuleert of ontspant bijvoorbeeld. Meegenomen in het thema van de les of gebruikend op een drukpunt kan het tal van voordelen hebben op jouw lichaam en gevoelstoestand.

GRATIS PROEFLES

 

Ervaringen

“De yin yogalessen van Ingrid zijn een feestje voor body en mind: elke week andere oefeningen met nieuwe achtergrondmuziek in een mooie ruimte. Ze heeft een prettige stem en legt alles heel goed uit met een gevoel voor humor en relativering. Elke cursist krijgt de bijbehorende aandacht o.a. door assistance (Ingrids legt haar handen bijvoorbeeld op je rug waardoor je nog verder ontspant in de houding komt).
Soms zit je hoofd nog vol zit met “dingen van de dag”, maar aan het eind van de les ervaar ik totale ontspanning.”
Bart

Wil je ervaren wat Yin Yoga voor jou kan doen? Meld je dan aan voor een gratis proefles bij Yoga Awareness in Arnhem.