Easy Flow Yin Yoga

In de Easy Flow / Yinles zoeken we steeds naar balans. Er is veel aandacht voor de balans tussen kracht en ontspanning. Ontspanning is belangrijk om de houdingen makkelijker uit te kunnen voeren en om ze langer vol te houden. De adem is hierbij leidend. Met een rustige lange adem, ontspant het lichaam vanzelf meer. Vanuit die ontspanning bouw je kracht op zodat je je sterker voelt en de opgebouwde kracht geen spanning wordt. Spanning slaat zich namelijk op in het lichaam en zorgt voor stress, terwijl kracht je juist sterker maakt.

Balans tussen beweging en stilte

Balans vind je ook terug in de opbouw van de lessen bij Yoga Awareness. In het eerste deel ben je in beweging, de houdingen volgen elkaar op in een Easy Flow. In het tweede deel komen de Yinhoudingen aan bod. Nu kom je meer in de stilte. Deze zittende of liggende houdingen worden langere tijd aangehouden. Je spieren gaan ontspannen en je mag de intensieve rek in het lichaam opzoeken. Lees meer over Yin Yoga.

Structuur van de les

De les kent vaste elementen, maar is iedere week anders. Daardoor blijft het afwisselend en speels. Elke week komt er een ander thema aan bod. Denk bijvoorbeeld aan een ademoefening, heupopeners of houdingen voor schouders en nek. Het kan ook zijn dat we toewerken naar een wat meer gevorderde houding. De vaste elementen geven je houvast; er zijn een aantal bewegingen die we elke les herhalen. Hierdoor ervaar je dat je groeit in de houdingen. Een Easy Flow / Yinles bij Yoga Awareness is dus een mooie balans tussen houvast en flexibiliteit.

Veilige sfeer

Door het ervaren van balans is de sfeer veilig en warm, met ruimte voor interactie en humor. De bewegingen en houdingen zijn voor iedereen te volgen. Zo nodig geef ik aanwijzingen. Dit kan verbaal zijn, maar ook fysiek. Als ik zie dat een kleine verandering jou kan helpen om beter in de houding te komen, kan ik je met zachte druk de houding dieper laten ervaren. Dit contact met de ander is een belangrijk aspect in de les. Je mag je gezien voelen. Op een manier die bij jou past.

Ervaringen

“De Easy Flow/Yin Yoga lessen die ik wekelijks bij Ingrid volg zijn precies een goede mix van inspanning en ontspanning. De Easy Flow oefeningen lopen vloeiend in elkaar over en Ingrid geeft goede aanwijzingen. Bij de Yin Yoga helpt ze je vaak met zachte hand net iets dieper in de houding te komen. Voeg daar haar prettige stem en fijne muziek aan toe en je komt na 75 minuten met nieuwe energie weer uit de les.”

Liesbeth

Wil je ervaren wat Easy Flow / Yin Yoga voor jou kan doen? Meld je dan aan voor een gratis proefles bij Yoga Awareness in Arnhem.

GRATIS PROEFLES