Inloggen academie

Yin+

Wil je meer dan een gewone groepsles Yin Yogales? Bij mij krijg je elke YIN+ les iets extra’s!

De extraatjes zijn: gebruik van drukpunten, essentiële oliën en Quantum Touch. Alles gericht op nog meer ontspanning, bewustwording en verdieping.

Natuurlijk vormen de YIN-houdingen de basis. Deze houdingen sluiten aan op het thema van de les. Bij een thema kun je denken aan een chakra, een kleur, een kernwaarde, een gewricht, een meridiaan, en wat ik nog meer interessant vind 😉 Ik probeer steeds een andere invalshoek te vinden, zodat je verschillende manieren aangereikt krijgt om ontspanning en verdieping te kunnen ervaren. Jij mag daarvan meenemen wat bij jou past.

 

Met YIN+ zit je lekkerder in je vel

  • De doorbloeding wordt groter
  • Energie kan weer gaan stromen
  • Gewrichten krijgen meer bewegingsvrijheid
  • Het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd
  • Blessures en pijnklachten kunnen verminderen of verdwijnen
  • Je hele lichaam voelt soepeler aan
  • De adem wordt rustiger, je hartslag kalmer en je hoofd stiller
  • Je leert je lichaam beter kennen en weet beter wat het nodig heeft
  • Je krijg meer vertrouwen in je lichaam en leert ermee samenwerken

Naar lesrooster | Ook online lessen mogelijk

Hoe ziet een YIN+ les eruit?

Je brengt je lichaam voor ongeveer 4 à 5 minuten in een zittende of liggende houding, waarbij je je spieren ontspant en de rek op het bindweefsel goed gaat voelen. Daar waar je het voelt is het weefsel stijf en hard. Door de lange rek, je adem en je aandacht mag het harde verzachten. Na een houding voel je na in een comfortabelere houding. Je wordt je bewust van de verschillen en veranderingen. Je voelt dat je lichaam nog steeds doorwerkt naar een vernieuwde balans.

In een YIN+ les doe je ongeveer 7 à 8 houdingen.

Drukpunten in de YIN

Door het bindweefsel lopen energiebanen (meridianen) die jouw organen van de nodige brandstof voorzien. Je kunt op bepaalde punten van zo’n energiebaan druk geven. Als je dit doet in of net voor een YIN-houding kan het lichaam nog beter de rek gebruiken om op een specifieke plek een positieve verandering te brengen.

Oliën in de YIN

Essentiële oliën kunnen een therapeutische werking hebben. De geur stimuleert of ontspant bijvoorbeeld. Meegenomen in het thema van de les of gebruikend op een drukpunt kan het jou helpen een gevoel te creëren die ondersteunend is aan wat jij nodig hebt in de houding.

Quantum touch via mijn handen

Quantum Touch werkt met energie. Door middel van adem, aandacht en intentie kun je je trillingsfrequentie verhogen. Fijne dingen hebben een hogere trilling, niet fijne dingen zoals pijn en ongemak hebben een lage trilling. Door mijn handen op je rug of schouders te leggen en Quantum Touch te gebruiken, wordt jouw lichaam uitgenodigd mee te gaan in die hoge trilling en kan het zo maar zijn dat het ongemak minder wordt of verdwijnt. Dit helpt het lichaam om zich sneller veilig te voelen in een houding en makkelijker los te kunnen laten.

Voel waar je lichaam zachter wordt en waar het nog wat meer tijd nodig heeft

Ingrid Loman

Yoga voor de rug

Heb jij wel eens last van je rug? Stijf uit het bed komen en daardoor moeilijk op gang komen? In mijn Yoga voor de rug-lessen geef ik veel aandacht aan de rug. De wervelkolom bepaalt namelijk je draagkracht. Met een sterke wervelkolom kun je meer dragen, met een soepele wervelkolom beweeg je makkelijker mee met wat er op je afkomt.

Loslaten van opgeslagen spanning en stress

Ik gebruik veel technieken uit de Critical Alignment Yoga. Deze vorm van yoga is gebaseerd op het loslaten van spanning en stress dat in het lichaam opgeslagen ligt door alles wat je meemaakt in het leven. Om deze soms al jarenlange spanning los te kunnen laten heeft het lichaam druk nodig op die bewuste plekken. Denk aan een massage waarbij de masseur het weefsel kneed en druk geeft op dit weefsel, waardoor jij daarna heerlijk ontspannen naar huis gaat.

Druk geven in deze yogales gebeurt door middel van een yogastrip en een rugrol (opgerolde vilten mat). Dat geeft niet per definitie een heel ontspannen gevoel, sterker nog: het kan erg ongemakkelijk voelen. Maar dan weet je wel dat je op de juiste plek bezig bent. Namelijk op de plek waar op dat moment spieren stijf zijn en de wervelkolom niet meer zo makkelijk kan bewegen. De druk zorgt voor loslaten van dat stijve en harde, zodat de spieren kunnen versoepelen en de beweging in de botstructuur terugkomt. Juist door het ongemak op te zoeken, kun je in diepere lagen verandering teweeg brengen. Dat gaat vast weerstand opleveren – fysiek, mentaal en gevoelsmatig.

In de les nemen we de tijd om die weerstand te onderzoeken, zodat je steeds meer jouw gewoontepatronen ontdekt. Als er fysiek verandering optreed, werkt dit door in hoe jij met de dingen omgaat. Misschien wordt je flexibeler, misschien kom je meer in je kracht, misschien durf je sneller uit je comfortzone te komen…

Naar lesrooster | Ook online lessen mogelijk

Opbouw van de les

Elke les heeft een thema, waarbij je mag denken aan het behandelen van een bepaald deel van het lichaam of het toewerken naar een yogahouding.

We starten de les met een yogastrip of een rugrol om meer ontspanning te brengen. Vanuit ontspanning kan het lichaam in beweging komen (hardheid wordt zachter). Daarna zullen we ons focussen op coördinatie en kracht. Kracht bouwen we op vanuit de houdingsspieren. Dit zijn de spieren dieper in het lichaam, voornamelijk rond de wervelkolom en de gewrichten, die ervoor zorgen dat je lichaamshouding zowel stabiel en stevig als soepel is. Als de houdingsspieren sterk zijn, dan kun je vanuit een reflexkracht in een uitdagende yogahouding verblijven. De bewegingsspieren, die meer naar de oppervlakte in het lichaam liggen, hoeven dan niet extra hard te werken zodat er niet nog meer spanning opgebouwd wordt.

Niet alleen voor op de yogamat

De les is geschikt voor mensen met en zonder rugklachten. Je gaat je lichaam andere bewegingspatronen aanleren. Minder vanuit wilskracht, meer vanuit jouw innerlijke kracht. Dat heeft een gekwetste rug nodig om weer gezond te worden en een hard werkende rug om geen klachten te ontwikkelen.

Het is vooral een praktische les. Alles wat je leert kun je heel snel in het dagelijks leven toepassen. Voor mij is de les geslaagd als je merkt dat je ook naast de mat anders in de auto of achter je bureau zit en je ’s ochtends soepeler uit je bed komt.

Ervaringen van deelnemers

“De yin yogalessen van Ingrid zijn een feestje voor body en mind: elke week andere oefeningen met nieuwe achtergrondmuziek in een mooie ruimte. Ze heeft een prettige stem en legt alles heel goed uit met een gevoel voor humor en relativering. Elke cursist krijgt de bijbehorende aandacht o.a. door assistance (Ingrids legt haar handen bijvoorbeeld op je rug waardoor je nog verder ontspant in de houding komt).
Soms zit je hoofd nog vol zit met “dingen van de dag”, maar aan het eind van de les ervaar ik totale ontspanning.”

Bart

“Wat een fijne lessen! Met aandacht, zorgvuldigheid, warmte en deskundigheid maakt Ingrid van iedere les iets bijzonders. Binnen de groep heeft zij oog voor de individuele mogelijkheden en grenzen.

Ik ervaar een prettig evenwicht tussen uitgedaagd worden en acceptatie van wat er is. Daarbij zijn Ingrid haar rust en enthousiasme is zeer aanstekelijk.”

Edith

“De yogalessen bij Ingrid zijn voor mij altijd een feestje. Ik volg nu de yin yoga. De lessen zijn altijd zorgvuldig samengesteld, waarbij persoonlijke aandacht voor iedereen is.

Magistraal zijn de warme handen die Ingrid kan leggen op de plaatsen die helpen de verdieping en meer ontspanning in te gaan. Ik hoop nog lang van haar lessen te mogen genieten.”

Peter-Paul

Herstellen is niks anders dan loslaten wat niet meer nodig is en toelaten wat nu belangrijk is

Meer lichaamsbewustzijn

Je leert je lichaam steeds beter kennen, waardoor je veel sneller voelt wanneer iets genoeg is.

Vertrouwen op je eigen lichaam

Bij fysieke pijn kun je makkelijker ontspannen blijven, omdat je ervaren hebt dat het lichaam zichzelf kan herstellen.

Betere keuzes maken

Je hebt veel sneller door waar je grens ligt, waardoor je meer en meer gaat doen wat helemaal bij jou past.

PRAKTISCH
&
AANMELDEN

Abonnementen

MAANDABONNEMENT

€ 40 voor 4 lessen, inclusief alle online lessen. Doorlopend abonnement, opzegtermijn is één maand

ONLINE MAANDABONNEMENT

€ 22,50 voor alle online lessen. Eenmalig abonnement, na een maand opnieuw aan te schaffen

Leskaarten

Strippenkaart voor 10 lessen

€ 110, geldig voor 4 maanden

Strippenkaart voor 5 lessen

€ 60, geldig voor 2 maanden

Strippenkaart voor 3 lessen

€ 39, geldig voor 5 weken

Eenmalig

Proefles

gratis

Losse les

€ 14

Personal Yoga

€ 60 (voor deelnemers aan de groepslessen = €50)

Aanmelden

Om mee te doen met een les, klik je op de les naar keuze en wordt je doorverwezen naar de leskaarten/abonnementen.

Yogapakketten
voor de rug

Online academie

Meer informatie

yin yogaseries
chakra’s en emoties

Online academie

Meer informatie

Ingrid Loman
info@yoga-awareness.nl
06 404 135 50 

Tridosbank: NL 16 TRIO 0338 5751 46
t.a.v. Yoga Awareness

LOCATIES

Groepslessen locatie - Yoga in Arnhem Noord
Yoga Campus Arnhem
Statenlaan 6-8
6828 WE Arnhem

Personal Sessies locatie - Yoga in Arnhem Zuid:
Het Matserhuis
Burgemeester Matsersingel 200
6843 NZ Arnhem

ONLINE

Ik bied op mijn YouTube kanaal: Yoga Awareness gratis korte Yin en Critital Alignmentlessen aan

Copyright © 2023 Yoga Awareness | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring