Personal Yoga

Rugpijn – daar wil ik vanaf!

Je hebt best vaak een stijve en pijnlijke rug. Als je je veters wil strikken, gaat het toch echt niet meer zo soepel als vroeger. En ja, de hele dag achter de laptop, zorgt nou ook weer niet voor die gewenste soepele rug en schouders.

Zou het niet fijn zijn om weer een sterke en soepele rug te hebben? Een rug die jou de vrijheid geeft om zonder pijn in de tuin te werken. Soepele schouders te hebben die het leven met gemak kunnen dragen.

Wat kun je verwachten?

In een Personal Yoga gaan we kijken naar waar jouw rug spanning vasthoudt en wat jij zelf kunt doen om daar weer beweging in te krijgen. Ook geef ik tips hoe je die beweeglijkheid in het dagelijks kunt blijven behouden en welke oefeningen voor jouw rug helpend zijn als je toch weer last krijgt. Want ja, we zijn allemaal mens en pijn geeft ook iets aan van hoe jij in het leven staat en omgaat met uitdagingen.

Wat kan ik je bieden?

Ik put vooral uit inzichten vanuit de Critical Alignment Yoga en de Yin Yoga. Bij beide ‘vormen’ van yoga ligt de basis in het loslaten van spanning. Ikzelf heb de ervaring dat de oorzaak van veel klachten het vasthouden van spanning en stress is. Dat dat wat je meemaakt in het fysieke lichaam opgeslagen wordt en delen van het lichaam vast kan gaan zetten. Door eerst spanning los te laten, kan er ruimte komen. Daarna kun je kracht op gaan bouwen. Ik werk in die volgorde.

Het onderzoeken van spanning levert uiteindelijk niet alleen een mobieler lichaam op, maar ook een rustiger en opgeruimder hoofd. Je overziet de boel beter. Daardoor zie je ook sneller wat voor jou belangrijk is en wat juist niet. Je mag je leven meer aanpassen aan hoe dat voor jou werkt, zodat ook je lichaam mobieler kan blijven.

We gaan in dit Personal Yoga-uur samen onderzoeken wat voor jou het beste werkt. Vooraf zal ik je vragen naar je klachten, wensen en/of verwachtingen. Achteraf kun je een uitwerking van wat we gedaan hebben gemaild krijgen als je daar behoefte aan hebt.

Wanneer: dag en tijd in overleg
Waar: Het Matserhuis, Burgemeester Matsersingel 200, 6843 NZ Arnhem
Investering en aanmelden: via mijn academie
Voor vragen: neem contact met mij op