Inloggen academie

Personal Yoga

Privé yogalessen voor een blijvend resultaat

 

Rug Yoga

STERKE & SOEPELE RUG

MOEITELOOS BEWEGEN

Sterke wervelkolom

GOEDE HOUDING

Bewegen zonder pijn en stijfheid

Heb jij pijn in de rug? Wil je weten wat je kunt doen om minder pijn te ervaren en leren hoe je pijn en ongemak in de rug voorkomt?

Met Personal Yoga werken we naar:

EEN STERKE EN SOEPELE RUG

EEN ANDERE MANIER VAN KRACHT GEBRUIKEN

NIEUWE BEWEGINGSPATRONEN

Wat kun je verwachten?

Je lichaam is gewend om op een bepaalde manier te bewegen, vaak in een vast patroon. Het zoekt niet graag pijn en ongemak op en weet heel goed manieren te vinden om daar omheen te bewegen. Pijn ontstaat op plekken waar iets vastzit. Als je daar nooit meer naartoe gaat, verandert het niet. Het gaat alleen maar vaster zitten.

In een privé yogasessie gaan we vanuit zachtheid en veiligheid naar de plek van ongemak toe, zodat het daar in beweging kan komen. Om die ontstane beweging te kunnen behouden, zoeken we een andere krachtbron op, die niet gekoppeld is aan wilskracht. Je kent het wel: je wil wel rechtop blijven zitten, maar zodra je het vergeet zak je weer in. In de privé yogasessies leert het lichaam rechtop te blijven vanuit een innerlijke kracht. Deze kracht kost je geen energie, je krijgt er juist energie van. Je rug voelt enorm veel sterker en tevens soepeler aan.

Bewegen vanuit de kracht van zachtheid, niet vanuit wilskracht

Ingrid Loman

Jouw intelligente lichaam

In een Personal Yogasessie gebruik ik Quantum Touch om het bekken recht te zetten, zodat alle oefeningen daarna een beter effect hebben. In Yinhoudingen gebruik ik de zachte aanraking van mijn handen, waardoor ongemak en spanning sneller verminderen. Je ervaart dat je veel dieper komt dan verwacht.

Wat is Quantum Touch?

Quantum Touch werkt met energie. Energie is overal aanwezig, alles bestaat uit energie. Jij, de lucht om je heen, de tafel, een gedachte, een gevoel, echt alles. Dat alles heeft allemaal een eigen trillingsfrequentie. De fijne, mooie, leuke dingen hebben een hoge trilling. Pijn, ongemak, scheefstanden in de botstructuur hebben een lage trilling. Als jij ergens pijn ervaart, dan is de trilling daar laag. Zodra de frequentie omhoog gaat, zal de pijn verminderen.

Het verhogen van die trillingsfrequentie gebeurt door mee te resoneren met degene die Quantum Touch geeft. Jouw lichaam herstelt zichzelf, jij bent de healer.

In een privé yogasessie verhoog ik allereerst mijn eigen trilling door middel van ademhaling, aandacht en intentie. Door mijn handen te gebruiken op het aangedane lichaamsdeel, wordt de trilling op die plek verhoogd en zal pijn en ongemak verminderen of verdwijnen en scheefstanden weer rechttrekken.

Quantum Touch bij Personal Yoga

Ervaringen
Quantum Touch

“Al jaren heb ik, in wisselende mate, last van stijfheid in mijn onderrug en tintelingen in mijn handen. Dat laatste vooral als ik slaap – en daardoor wakker word – of als ik op de fiets zit. Door de yogalessen bij Ingrid heb ik geleerd dat mijn klachten vooral met mijn boven-rug en schouders te maken hebben. Door gericht oefeningen te doen op de strip of met de (rug)rol zijn mijn klachten een stuk minder geworden. Ik zit nu anders op mijn fiets (minder op handen steunen, meer op zadel zitten) en slaap ook echt veel beter!

Ik vond de uitleg en de aanwijzingen van Ingrid heel prettig en duidelijk. En ook de mail die ik daarna kreeg met de oefeningen die we gedaan hadden en de linkjes naar de filmpjes. Echt super fijn!”

Desirée

“Ik heb jaren met veel plezier de yogalessen bij Ingrid gevolgd. Eind vorig jaar stopte zij ermee en moest ik dus iets anders gaan zoeken. De mogelijkheid om bij haar opvolger opnieuw groepslessen te volgen was er natuurlijk, maar omdat ik regelmatig nek-en rugklachten had, heb ik besloten om een privéles bij Ingrid te gaan proberen. Dit is mij zeer goed bevallen.

In mijn geval heeft dit veel meer effect dan de groepslessen. Er wordt gewerkt aan het specifieke rug/nek probleem met een zeer goed resultaat. We bespreken samen de klachten en daar wordt aan gewerkt. Ik werd hier heel blij van.

Al direct na 1 sessie merkte ik het verschil. Ik heb besloten de privélessen bij Ingrid te blijven volgen en daarbij af en toe thuis haar oefeningen te herhalen. Zeer aan te bevelen, zeker als je specifieke klachten hebt!”

Helma

“Mijn eerste QT ervaring bij Ingrid was zeer positief. Ik wist niet wat ik kon verwachten, maar na de behandeling was ik zeer opgelucht en gelukkig omdat mijn klachten zo goed als weg waren. De behandeling is zeer ontspannend en ze legt goed uit wat ze gaat doen. Het mooie is dat Ingrid mij zelf heeft laten zien hoe ik het bij mezelf kan toepassen. Dit doe ik nu regelmatig als ik ergens klachten heb.”

Peggy

Je inademingen vullen de hernieuwde ruimte op

adem naar de pijn

Krijg door de adem weer contact met de pijnplek. In contact voel je je gesteunt. Zo ook voor je lichaam. Het durft sneller spanning los te laten.

gebruik je innerlijke kracht

Deze kracht is diep in het lichaam aanwezig in de vorm van je houdingsspieren. Versterk je houdingsspieren en je wordt fysiek en mentaal krachtiger.

doe wat je leuk vindt

De balans tussen kracht en ontspanning levert enorm veel energie op. Er is ineens tijd om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

PRAKTISCH

Wanneer

Woensdagmiddag 
Donderdag 
Vrijdagmiddag 

Waar

Het Matserhuis
Burgemeester Matsersingel 200
6843 NZ Arnhem

Investering

Vind hier alle trajecten met hun prijzen

Aanmelden

Plan je sessie

Voor vragen

Neem contact met mij op

Ingrid Loman

info@yoga-awareness.nl
06 404 135 50

 

LOCATIE

Personal Yoga in Arnhem Zuid:
Het Matserhuis
Burgemeester Matsersingel 200
6843 NZ Arnhem

ONLINE

Abonneer je op mijn YouTube kanaal: Yoga Awareness voor heel veel gratis korte yogalessen

Copyright © 2023 Yoga Awareness | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring