Als je mij zou vragen wat ik de fijnste yoga-houdingen vind, dan kom ik al heel snel uit bij oefeningen met de yogastrip en de rugrol. Deze tools kunnen zoo veel verlichting geven in de rug! Bij serieuze rugklachten zijn ze heel behulpzaam, maar ook bij bijvoorbeeld een stijf of gespannen gevoel in de rug. Door een tijd lang op de strip of de rol te liggen, kan de rug door middel van de druk die het krijgt, spanning en stress loslaten. Daardoor krijg je een meer ruimtelijk gevoel en komt de beweging in de wervelkolom weer terug.

Deze zomer staan de yogastrip en de rugrol centraal in mijn YouTube video’s. Van de vele mogelijkheden die er zijn met betrekking tot de yogastrip en de rugrol heb ik verschillende video’s opgenomen.

Naast het loslaten van spanning is ook de kracht terugbrengen in de wervelkolom essentieel voor een sterke en soepele rug.

Daarom zul je na een rugrol oefening, wat je een ontspanningsoefening kunt noemen, ook een versterkende oefening vinden. Dat samen is een heel mooi pakketje om vrij te kunnen bewegen deze zomer.

Yogastrip en rugrol voor thuis

Om goed mee te kunnen is het heel handig als je thuis een strip en een vilten matje (waarmee je goede rugrol kunt maken) hebt liggen. Ook als je niet de tijd of de zin hebt om een online lesje mee te doen, dan kun je de strip en rol prima zelf gebruiken. Je kunt dan een tijdje op de strip of de rol gaan liggen en je laat steeds uitademend het gewicht van je lichaam toe naar strip/rol. Op die manier geef je je lichaam de tijd om te wennen aan de druk. Zodra het lichaam de druk vertrouwd zal het er verder inzakken.

Op dat moment laat het spanning en stress los en komt de beweeglijkheid weer terug.

Ik bied deze yogastrips en vilten matten te koop aan. Ik stuur ze niet op, maar als je in de buurt van Arnhem of Oosterbeek woont kunnen we een afspraak maken om te kijken hoe de tool bij jou komt.

  • yogastrip € 20
  • vilten mat (zonder hoes) € 28,50

Neem om een strip of rol aan te schaffen contact met mij op.

Heel veel plezier met een soepelere en beweeglijker wervelkolom!