Zomeryoga 2019 met Yoga Awareness

Ook deze zomer kun je weer een aantal buitenlessen volgen bij Yoga Awareness. Bij droog weer geef ik twee lange Yin Yogalessen in park Zypendaal in Arnhem.

Yin Yoga is als het leven zelf. Een oneindige cyclus die elk moment nieuwe kansen biedt.

Het hele leven is een cyclus. Ergens is er een begin en ergens eindigt het weer. Met in die grote cyclus oneindig veel kleinere. Elke Yin Yogales is ook zo’n kleine cyclus binnen het grote geheel. Het beginpunt ben jij op dat moment. Je aandacht keert naar binnen, je voelt waar er spanning opgeslagen ligt, je hebt een verlangen om dat vrij te maken en daar blijf je een paar minuten bij. Niks meer en niks minder. In die tijd geef je je lichaam de gelegenheid om de spanning los te maken. Dat maakt ruimte voor iets nieuws. Na de houding voel je deze na. Dit is het moment dat je lichaam dat nieuwe, dat je waarschijnlijk zo nodig hebt, naar zich toe kan halen. Je kunt weer een tijdje vooruit. Totdat dat nieuwe niet nieuw meer is, maar in de weg gaat zitten. Je bent eraan gewend geraakt, maar het is eigenlijk niet meer nodig. Dan komt weer dat moment dat je in een Yinhouding voelt dat het krap is op die plek. In die vijf minuten in de houding is er weer tijd om het los te laten en ruimte te maken voor het nieuwe dat op dat moment past.

Yin Yoga is als het leven zelf. Het volgt een cyclus, net als de seizoenen. Loslaten in de herfst, naar binnen keren in de winter, groeien en ontwikkelen in de lente, bloeien en uitdragen in de zomer om weer los te laten en terug te keren naar binnen. Het mooist van een cyclus is misschien wel dat er geen begin en eind aan zit en dat het beginpunt net zo goed in het midden kan liggen. De cirkel gaat maar door en door…. Daardoor kan er ook geen goed en fout zijn, de dingen volgen elkaar op en alles in dat proces is net zo belangrijk als wat daarvoor of daarna komt. Je bent wie je bent op dat moment, helemaal, volledig, 100%.

Yin Yoga in de natuur geeft je de kans om nog dichter bij jouw eigen cyclus te komen. Helder te zien wat er wel en niet belangrijk voor je is en dit steeds beter te begrijpen. Op de volgende zaterdagen kun je voor jouw volle 100% aansluiten.

Datum: zaterdag 3 augustus
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Locatie: park Zypendaal, tegenover kasteel Zypendaal, bij de oude beukenbomen
Investering: € 10
Aanmelden: bij Ingrid via info@yoga-awareness.nl of 06-40413550

Datum: zaterdag 10 augustus
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Locatie: park Zypendaal, tegenover kasteel Zypendaal, bij de oude beukenbomen
Investering: € 10
Aanmelden: bij Ingrid via info@yoga-awareness.nl of 06-40413550

Bij kou en/of regen gaat de Yinles niet door. Neem bij twijfel contact met mij op via info@yoga-awareness.nl of 06-40413550

 

Geplaatst in Berichten