Soort gerecht: Ontbijt
personen: 3 personen
Tijd: 60 minuten

Peer Abrikozen Crumble
Maud: “Ontbijt is mijn favoriete maaltijd van de dag. Ik ben gek op warme havermout of overnight oats, maar soms heb je zin in iets uitgebreiders en dan is deze crumble echt heel erg lekker om je dag mee te beginnen.  Deze crumble is heerlijk zoet, kruidig en crunchy. De compote van peren, abrikozen en kardemon met daarop een kruimige crumble met een lichte sesam smaak. Loopt het water al in je mond? Bij mij wel weer nu ik eraan terugdenk!”
Heel lekker om een regenachtige herfstdag mee te beginnen maar niet minder lekker op een zonnige dag!

Ingrediënten compote

4 peren (niet al te rijp)
8 gedroogde ongezwavelde abrikozen
¼ cup rozijnen
1 theelepel kaneel
½  theelepel gember
½  theelepel kardemon
scheutje water

Ingrediënten crumble
3/8 cup amandelmeel
¾ cup havermout
1/8 cup tahin (sesampasta)
1 theelepel extra virgin kokosolie
1 eetlepel dadelstroop
½ theelepel kaneel

  • Serveren met vers fruit naar keuze
    Vers fruit

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de peer in stukjes evenals de gedroogde abrikozen.
3. Doe de peer samen met de abrikozen en de andere ingrediënten van de compote in een pan, roer goed door zodat alle kruiden met de peren, rozijnen en abrikozen zijn vermengd.
4.  Zet de pan op middelhoog vuur. Als de peren wat vocht loslaten zet je het vuur laag en laat enkele minuten met deksel pruttelen. Roer de peren af en toe goed door zodat de peren gelijkmatig garen en niet aanbakken.
5. De compote is klaar zodra de peren zachter zijn maar nog niet helemaal uit elkaar vallen.
6. Doe de compote in een ovenschaal en verspreid goed over de bodem.
7. Meng alle ingrediënten van de crumble met een lepel in een schaal. Het moet een plakkerige crumble worden.
8. Verdeel de crumble gelijkmatig over de peren en zet voor 15 à 20 minuten in de oven.

* de crumble kan goed koud en warm geserveerd worden.

Een ontbijtje om je bed voor uit te komen!