Pompoenbrood van Maud

Soort gerecht: Snack
personen: 7 stukken
Tijd: Totaal 2 uur

Pompoenbrood

Een heerlijk herfstig recept! Kruidig van de gember en kaneel en zoet van de pompoen. Ik heb het over dit pompoenbrood! Het doet mij denken aan bananenbrood, wat je bijna bij ieder koffietentje kan vinden. Bananenbrood is echt heerlijk en voedzaam, maar het wordt ook weer tijd voor iets nieuws, namelijk dit pompoenbrood! Herfstig, kruidig, zoet en net zo voedzaam.  Heerlijk bij een kopje thee op de bank of onderweg.

Ingrediënten geroosterde pompoen
1 middelgrote pompoen
1 theelepel extra virgin kokosolie + extra voor het invetten van het cakeblik.

Droge ingrediënten
2 cups gram tarwemeel
1 cup gram amandelmeel
½ cup havermout
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemberpoeder
snufje zout

Vloeibare ingrediënten
3 eetlepels dadelstroop
1 theelepel suikerbietenstroop (molasses)

Extra
1/3 cup rozijnen

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een cakeblik in met kokosolie en zet deze even opzij.
2. Snijd een middelgrote pompoen in stukken en wrijf ze in met de kokosolie. Leg gelijkmatig in een ovenschaal.
3. Bak de pompoen voor 45 minuten in de voorverwarmde oven, schep de pompoen na 20 minuten een keer om en zet terug in de oven voor de resterende minuten.
3. Pureer 2 cups geroosterde pompoen met de staafmixer tot een gladde puree.
4. Doe de vloeibare ingrediënten bij de pompoenpuree en roer dit goed door elkaar.
5. Meng de droge ingrediënten in een aparte kom en doe deze bij het pompoenmengsel.
6. Roer de rozijnen erdoor heen en verdeel het mengsel gelijkmatig over het cakeblik.
7. Bak voor 40-45 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.
8. Controleer met een houten prikker of het pompoenbrood helemaal gaar is aan de binnenkant. Doe dit door de houten prikker in het midden te steken, als deze er droog uit komt is het pompoenbrood klaar.
9. Laat het brood minimaal 20 minuten afkoelen in de vorm, haal ‘m er daarna uit en laat volledig afkoelen.

  • Het pompoenbrood kan prima ingevroren worden, zo heb je voor een langere periode een heerlijke snack om mee te nemen of voor thuis.
Geplaatst in Berichten